6 Ekim 2016 Perşembe

Sık Kullandığım Tarifler


Yağlı ve Karma Ciltler için Sivilce Kurutan, İzleri Hafileten, Cilt Aydınlatan, Gözenek Sıklaştıran Tonik

120 ml Gül suyu/lavanta suyu (distile)
120 ml elma sirkesi
1 yemek kaşığı kolonya
5 tane 500 mg aspirin
10 damla çayağacı yağı

Hepsini karıştırıp cam bir şişede saklıyoruz, kullanmadan önce çalkalayın.

Turunçgil Sirkesi

Kış gelirken tekrar yapmaya başladım, kabuklar değerlenmiş oluyor, sıfır maliyetle çok kullanışlı bir ürün elde etmiş oluyoruz. Genelde temizlikte, sebze meyve yıkamada kullanılıyor, ayak mantarlarına, topuk çatlaklarına, basura dıştan uygulamayla çok faydalı oluyor.

Bir kavanozu dolduracak kadar elinizde hangisi varsa karışık da olur, limon, portakal, mandalina, greyfurt kabuğunu kavanoza istifliyoruz, üzerini kapatacak kadar su doldurup ağzına bir havlu/bez parçası örtüp paket lastiğiyle sabitleyin. 10 gün boyunca bekletiyoruz, arada kontrol edelim, suyu eksilmişsi tamamlayalım. 10 gün sonra süzüp içine 1 kaşık turşu tuzu koyup kapağını kapatıp saklayalım. Sirkeniz 40 gün sonra kullanıma hazırdır. 

Sarımsak-Limon Kürü

Yine kış ayları gelirken bağışıklık sistemi güçlendirici, damar açıcı, kolesterol düzenleyici, böbrek taşı ve kist eritici, ülseri tedavi eden, şekeri dengeleyen, ödem atan, romatizma ve kireçlenmeye iyi gelen,  ve sayamadığım birçok faydası bulunan bir iksir. Aslında sadece mışın değil özellikle kronik bir hastalık için kullanacaksanız her mevsim yapıp kullanabilirsiniz.

2 litre limon suyu (30 orta boy limondan çıkıyor)
40 diş sarımsak
Sarımsakları yıkamadan soyup eziyoruz. Cam kavanoza boşaltıp üzerine limon suyu ilave ediyoruz. Kavanozun dışını havlu veya alüminyum folyo ile sarıp kuytu karanlık bir yerde oda sıcaklığında 25 gün bekletiyoruz. 25 gün boyunca her gün kapağını açmadan çalkalıyoruz.
25 günün sonunda karışımdan akşam yemeğinden önce hafif aç karnına yarım çay bardağı içiyoruz. Ay takvimine göre arınma günlerinde içilirse daha etkili olur.

Göbek Eritici Limon-Yoğurt Kürü

Limonlu yoğurt kürü diğer adıyla yoğurt diyeti ile zayıflama ve göbek eritme uygulaması en az iki 2 hafta kesintisiz olarak sürmeli. İlk bir haftadan sonra etkilerini görmeye başlayacaksınız.  Bu kürde yoğurdun prebiyotik etkisi ile Limon’un vücuda girdikten sonra kazandığı alkali özelliği birleşiyor.
Yarım limon suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı pul biber veye yarım çay kaşığı zerdeçal
Akşam yatmadan 1 saat önce yenmeli ve arkasından hiçbir şey yenmemeli.




Kendime not: Denenecek tarifler
Prebiyotik turşu
Şalgam suyu

2/2 ,1/1 ölçülü bulaşık makinası deterjanı

Hiç yorum yok: