12 Eylül 2012 Çarşamba

ev yapımı bulaşık ve çamaşır makinesi deterjanı tarifi

Bulaşık makinesi deterjanı tarifi

Malzemeler:

Bir bardak toz bitkisel sabun (hacı şakir-Dalan Roxy)
Bir bardak karbonat
İki bardak Çamaşır sodası
İki bardak Boraks

Tüm malzemeleri   karıştırın. Cam kavanozda saklayabilirsiniz. Her yıkama için 2 tatlı kaşığını  makinanın deterjan gözüne koyun, parlatıcı olarak da turunçgil sirkesi http://organikhayat.blogspot.com.tr/2016/10/sk-kullandgm-tarifler.html kullanabilirsiniz.

 Not:fermente mutfağımdan blogundan uyarlanmıştır, bardaklarda buğu yapmayan denenmiş yeni tarif.


Çamaşır Makinesi deterjanı tarifi-sıvı

Malzemeler

10 litre su, (1 litresi kaynamış sıcak su olacak)
2 bardak sabun tozu
2 bardak boraks
2 bardak çamaşır sodası
Aromatik yağlar 

sıcak su ile sabun tozunu bir kovada eritiyoruz daha sonra,boraks ve çamaşır sodası ekleyip iyice karıştırıyoruz ve üzerine 9 litre su ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz,en son olarak beğendiğimiz aromatik yağdan 20 ml ekliyoruz.her yıkamada 1/4 bardak kullanıyoruz.

Çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölmesine elma sirkesi ve sevdiğimiz aromatik yağdan 4,5 damla koyalım. Sirke iyi bir çamaşır yumuşatıcısıdır,ayrıca çamaşırlarda kalan deterjan kalıntılarını da çok güzel temizler.
Çamaşırlarınızın güneşte kurumasını sağlarsanız daha beyaz olacaklardır.

Çamaşır Makinesi deterjanı tarifi-toz

Malzemeler

1 bardak çamaşır sodası
 1 bardak boraks
1 kalıp zeytinyağı sabunu                  
Aromatik yağlar


Sabunu ufak parçalara ayırdıktan sonra mutfak robotunda ufalıyoruz.
Ufalanmış sabunu çamaşır sodası ve boraksla karıştırıyoruz.
Daha sonra tercihe göre yaklaşık 20 damla bitki yağı ekleyip   çatalla iyice karıştırıyoruz.
Kapağı kapalı bir kutuda saklıyoruz.
Yıkanacak çamaşır miktarına ve suyunuzun kireçlilik durumuna göre makineye 1-2 veya 3-4 yemek kaşığı koyabiliriz.






not: evdeimalat.com'dan alıntıdır.







Louise Hay'den Kendini Sevmenin İlkeleri

1. Kendinizi eleştirmeye son verin. Mükemmel olmaya çalışmak üstümüzde ağır bir baskı yaratır. Bunun yerine farklı olan yönlerimizi, yaratıcılığımızı keşfederek bizi diğer insanlardan ayıran özelliklerimizi takdir etmeliyiz.

2. Kendinizi korkutmaya son verinç Olumsuz bir düşünceyi tekrar tekrar aklınıza getirmek gibi bir huyunuz varsa bunu yerine bunun yerine gerçekten olmasını istediğiniz düşünceyi ya da görüntüyü koyun.

3. Kendinimizi sevmenin bir diğer yolu da kendinize karşı anlayışlı ve sabırlı olmaktır. Aklınızın bir bahçe olduğunu düşünün. Bu bahçeden taş ve gereksiz yığınları kaldırdığımızda altından verimli bir toprak çıkar. Bahçeye sabırla bakım yaptıkça ekilen filizler büyümeye başlar, çiçekler açar. Aklınız da bahçeye benzer. Beslenmesi gereken düşünceleri seçin ve onları sabırla büyütün.

4. Aklınıza karşı nazik olmayı öğrenlemisiniz. Kendimize karşı nazik olmak demek, suçluluk duygularımıza, kendimizi cezalandırmaya son vermek demektir.Bu rahatlamınızı sağlayacaktır, rahatlamadan içinizdeki gücü dışarı çıkartamazsınız. Gün içinde kendinize "seni seviyorum ve herşey yolunda" diyerek telkinde bulunun.

5. Kendinizi övün. Eleştiri ruhu yıkar, övgü ise yapar. Kendinizi her küçük görüşünüzde sizi yaratan gücü küçük görüyorsunuz demektir.

6. Kendini sevmek kendini desteklemek demektir. arkadaşlarınızdan destek isteyin. Herşeyi tek başınıza yapamaya çalışıp sonra başaramayıp kendinize kızacağınıza bir dahaki sefere yardım istemeyi deneyin.

7. Negatif özelliklerinizi sevin. Hayatımız boyunca yanlış seçimler yapmış olabiliriz. Bu seçimler yüzünden kendimizi cezalandırmak, doğru seçimler yapmak için gereken enerjiyi tüketebilir. Bunun yerine bu tecrübeden çıkarılacak sonucu aramak işimizi kolaylaştıracaktır.

8. Bedeninize iyi bakın. Alkol, sigara ve oburluktan sakının.

9. Sabah kalktığınızda aynaya bakın ve "Seni seviyorum, senin için bugün ne yapabilirim?" diye sorun.
Eğer o gün başınızdan tatsız bir olay geçtiyse yine aynaya dönüp "herşeye rağmen seni seviyorum" deyin. Olaylar gelip geçicidir ancak kendinize duyduğunuz sevgi kalıcıdır.
Kendilerini sevmekte zorlanan insanlar genellikle hiçbirşeyi bağışlamayan kimselerdir. Bağışlamamak sevgi kapısını açmaz, birşeyi bağışlayıp unutursak yalnızca omuzlarımızdan büyük bir yük kalkmaz, ayrıca kendimizi sevebilmenin de kapısını aralamış oluruz.

10.Kendinizi sevmek için  doğru zamanı beklemeyin. Kendinizi suçlamayı alışkanlığa dönüştürmeden hemen şimdi terkedin. Kendinizi olduğunuz gibi kabul edip sevmeyi öğrenirseniz başkalarını da oldukları gibi kabul edip sevmeye başlarsınız.